Towny er claim-pluginen vi bruker på Konsole. Hvis du aldri har brukt Towny før, anbefaler vi deg å lese litt på denne siden før du starter.

Towny er satt til å beskytte ett område på 33×33 blokker på 1.19 serveren. For å se en tomtegrense kan du skrive /res toggle plotborder og gå litt rundt, det vil da komme grå partikler på bakken når du går over på ett nytt område. Husk at du må ha partikler på i innstillinger for å kunne se tomtegrensene. Skriv samme kommando for å skru det av igjen.

Hvordan opprette en ny by:

Det er veldig viktig at du står der du vil at claimet skal starte FØR du skriver inn kommandoen for å opprette byen. Hvis ikke mister du pengene dine på at claim du ikke vil ha.

 /t new {navn på byen}

Bynavnet kan ikke inneholde æ, ø eller å, og kan heller ikke ha mellomrom. Å opprette en ny by koster 200 Rubiner.

Etter byen er opprettet er det ekstremt viktig å sette penger inn i byens bank. Hvis ikke vil byen din bli slettet ved neste skattetrekk. Skattetrekkene på Konsole skjer hver ekte dag klokken 18:00. 
Alle som er medlem av en by kan sette inn penger i banken, bare eier eller medeier i byen kan ta pengene ut igjen.

 /t deposit {sum}

Du kan også ta penger ut igjen av byen dersom du har satt inn for mye eller trenger de til noe annet, men husk å la det være igjen nok penger i banken slik at den ikke faller ved neste skattetrekk. For å sjekke dette skriver du /t og ser på Daily Upkeep. Skatten vil alltid være på 0.5 Rubiner per claim. Eksempel: dersom du har claimet 5 chunks vil skatten bli på 5 * 0.5 = 2.5 Rubiner.

 /t withdraw {sum}

Hvordan claime, få mer claim eller claime ett nytt sted?

For å kunne claime flere chunks må du ha flere ledige claimblocks i byen og nok penger i banken. Det koster 250 Rubiner å claime en ny chunk og 100 Rubiner for å kjøpe flere claimblocks.

Når du oppfyller begge disse kravene kan du stille deg der du vil utvide byen din. Du må være utenfor byen, men den nye chunken må være helt inntil den du eier fra før av for at det skal fungere.

 /t claim
 /t buy bonus

For å claime lenger unna byen din må du opprette en outpost. Slik som ved oppretting av by vil den nye outposten bli claimet der du står når du skriver kommandoen. En ny outpost koster 500 Rubiner som blir trukket fra byens konto.

 /t claim outpost

Hvordan invitere andre spillere til byen, og hvordan dele tilganger?

For at andre spillere skal få tilgang til å bruke din by, må de først være medlem av byen. Man kan ikke være medlem av mer enn en by av gangen. Dersom man skal flytte ut av en by må man først hente alle tingene sine før man forlater den. Du kan også kaste ut spillere fra din by dersom du har behov for det.

 /t add {spiller}
 /t kick {spiller}

Du kan også sette opp så hvem som helst kan bli med i byen din uten at du selv trenger å invitere dem, eller være online. 

 /t toggle open
 /t join {navn på by}

Man vil ikke kunne bygge i byen automatisk når man først blir med i den. Man kan velge om man vil selge tomter, endre tilganger i byen så alle kan bygge, eller gi spesifikke personer medeier rank i byen.

Når du skal selge en tomt er det fint å vite at du ikke kan velge ett egendefinert område, kun kan selge en chunk av gangen. Spillere kan selvfølgelig kjøpe så mange tomter de vil i en by. Spilleren som kjøper tomten får da tilgang til å bygge på den og dele den med sine venner. 

 /plot fs {sum}
 /plot nfs

Når en spiller skal kjøre tomten må han eller hun stå på området som er til salgs og bruke kommandoen under.

 /plot claim

Spillere legge til eller fjerne tilgang for egendefinerte venner. Venner vil ikke eie tomten, og kan fjernes når som helst av tomteier. De må også være medlem av samme by.

 /res friend add {spiller}
 /res friend remove {spiller}

Dersom du ønsker å dele alt i byen med en god venn har du mulighet til det. Da får han eller hun tilgang til alt du har tilgang til i byen, inkludert å slette den, invitere andre, endre på tilganger eller ta ut penger av banken.

 /t rank add {spiller} assistent
 /t rank remove {spiller} assistent

Du kan også velge å dele rettigheter for hele byen med alle som er medlem. Dette er ikke anbefalt hvis du ikke vet hva du driver med! 

 /t set perm resident build/destroy/switch/itemuse on/off

Klikk her for å se alle kommandoer som tilhører Towny, det er da /town set — som du må bruke for å endre i denne sammenhengen.