Velkommen til Konsole 1.13!

IP: mc.Konsole.no
Versjon: 1.13
Åpningsdato: 24.08.2018 klokken 18:00

Konsole 1.13 kommer til å være ganske så lik som 1.12 serveren, men vi har gjort noen mindre og større endringer for å skape litt variasjon. Dette kan du lese mer om lenger ned. Dersom det er noe du lurer på er det bare å spørre en i staben!

Serveren vil være i en såkalt “BETA” de første ukene, vi forventer at det er endel bugs og feil som må rettes opp i. Finner du noe som ikke virker riktig, du har mistet tilgang til noe du hadde på 1.12 eller er skrevet feil – vær snill og si ifra til en i staben slik at det kan bli fikset raskest mulig.
På grunn av oppstart og beta vil PVP være skrudd av de første to ukene, grief vil heller ikke være lov de første to ukene.

Det er enkelte verdener og plugins som ikke er oppdatert til 1.13 og derfor er stengt inntil de fungerer. Vi vet ikke hvor lang tid dette tar, så det er ikke nødvendig å spørre. Det som ikke fungerer foreløbig er: Kreativ, Quest, Jern-heis, Health-bar, Silk på spawnere (man kan IKKE plukke de opp enda).

Her er noen av endringene på 1.13:

Survival er som før delt opp i to verdener. Det som før var custom er nå kalt survival (hovedverden), noter at vi også har en annen generator enn på 1.12 så verden ser annerledes ut. Det som tidligere var normal er nå 1.13 terreng og en ressursverden. Dette betyr at man ikke kan opprette byer i ressurs, og verden kan resettes dersom det trengs nye ressurser. Det anbefales derfor å oppbevare tingene sine i survival-verden ikke ressursverden. Dette har blitt gjort for å få spillere mer på samme kart, og for å åpne muligheten for å resette en verden uten å slette folk sine byer og ting.

/STP CS og /STP S er nå fjernet fordi det ikke lenger er spawns i survival verden. Istedenfor blir man sendt direkte ut via statuene i /hub.
/STP BUP har endret navn til /STP BU (Spawnteleport butikker)
/STP BYP har endret navn til /STP BY (Spawnteleport byer)
Butikkportaler og byportaler har dessuten byttet navn til butikkstatue og bystatue.

Vi har fjernet beskyttelses-pluginen for kister, ovner etc. Eneste måten å beskytte sine eiendeler er nå ved å plassere de i en by.
Nye by-priser er nå:
– Ny dag (skatt) blir nå tatt klokken 18:00.
– Ny nasjon: (Det blir kun 1 nasjon på serveren pga problemer på 1.12)
– Ny by: 5 000 Rubiner.
– Ny outpost: 5 000 Rubiner.
– Claim plot: 200 Rubiner.
– Kjøp townblock: 200 Rubiner.
– Endre navn på by: 500 Rubiner.
– Skatt per plot: 2 Rubiner.
/by info har blitt erstattet med en side på nettsiden: https://konsole.no/towny/

Nether har blitt skrudd om til UHC mode, dette betyr at man ikke healer automatisk uten å spise golden apple, drikke health potions, eller bruke beacons. Nether er også det eneste stedet man kan spawne og sloss mot wither. Pigmen liker ikke at du stjeler gullet dems, og vil nå angripe dersom du plukker opp gold, våpen eller armour i nærheten av dem. Man kan ikke teleportere vekk fra Nether med kommandoer. Eneste måten å komme seg vekk er ved å dø eller bruke en netherportal.

The End har blitt skrudd om til UHC mode, dette betyr at man ikke healer automatisk uten å spise golden apple, drikke health potions, eller bruke beacons. Man kan ikke teleportere vekk fra End med kommandoer. Eneste måten å komme seg vekk er ved å dø eller hoppe i end-portalen. Det er heller ikke PVP på hovedøya slik at man kan samarbeide om å drepe dragen – uten å være redd for backstabs.

MobArena: Man får nå penger av å spille mobarena, det er heller ikke grinding detection i areaen. Vi har også fått opp en “ny” arena, som ble brukt på Konsole 1.8.

Penger: Når man dreper mobs nå dropper pengene på bakken, og man må gå bort til dem for å plukke de opp. For de som har interesse av det er nå killstreak: 10kills (x1.2) 20kills (x1.6) 30kills (x2.0) 50kills (x3.0).

Ranks: Donasjon Purpur Evig heter nå Gold. Admin har nå lyserød farge. Semimod har blitt fjernet.
Rankup krever nå:
Stone: 1 time ontime + 200 Rubiner.
Grass: 12 timer ontime + 500 blocks broken.
Emerald: 3 dager ontime + 21 Votes.
Diamond: 7 dager ontime + 56 Votes.
Lapis: 10 dager ontime + 126 Votes.
Obsidian: 16 dager ontime + 180 Votes.
Endringen med at man ikke må vote på de to første ranks ble gjort fordi folk nektet å vote, slik at de ikke ble grass – og derfor ikke kunne drepes av andre spillere.

Annet:
– Daglig restart klokken 5:00.
– Kreativ plotten er på 83×83.
– Magneten kan ikke lenger craftes, men må skrus på med /magnet on/off og har en radius på 10 blokker.
– Man kan sette sammen hvilken som helst armour med samme del i leather for å lage en maskert armour. F.eks diamond chestplate til leather. Denne vil være som diamond, men se ut som leather. Dette kan så farges og enchantes. (Dette har erstattet armour på elytra som vi hadde på 1.12) Denne armouren blir ikke ødelagt når man tar skade, men vi tenker det kan bli fair med tanke på at nether og end er såppas harde som de er nå.

Customcrafting:
– Charcoal kan smeltes om til coal i en furnace.
– Rotten flesh kan smeltes om til leather i en furnace.
– Damaged Anvil kan smeltes om til en ny anvil. Det tar 15 minutter.

Ønsker alle velkommen til Konsole 1.13, og håper dere får det morro!
Mvh. Gissene